Već nekoliko dana glumaki svijet protresa skandal kada je glumica Danijela Stajnfeld optužila kolegu Branislava Lečića da ju je silovao 2012. godine zbog čega je bio sedam sati na saslušanju u policiji te je podvrgnut i poligrafu a test je navodno prošao te sada traži da to uradi i Danijela. U međuvremenu su brojni glumci i glumice iznijeli i svoj stav o ovome slučaju a odjeknula je i vijest da su glumci iz predstave, Kada su cvetale tikve” barem većina njih, potpisale peticiju da Lečić bude isključen iz ove predstave dok se cijeli ovaj slučaj sa silovanjem ne razriješi.

 

Povodom ovog svega oglasio se i poznati glumac i reditelj Radoš Bajić koji je rekao da je odluka oko ove predstave prerano donesena tte da Lečića ne treba osuđivati sve dok slučaj ne bude riješen: ” Lečića sam nazvao kolegom. Što on i jeste. Za razliku od moralnih gromada koje su ga sa prezirom izopštile iz podjela predstava koje je doskora sa njima igrao, ja ga se ne odričem. Jer je to krajnje licemjerno. Marketing je čudo. Samo sudskom presudom nekome se može oduzeti pravo na rad. I to u veoma specifičnim slučajevima.”

 

Poznati glumac je na kraju svoje izjave dodao još i ovo: ” Neka Lečić igra svoje predstave dok ne ode na robiju – pa kad sud utvrdi da je počinio zlodjelo za koje je optužen, nađite drugog. Neka mu ne presuđuju oni etički apostoli čiji to nije posao. Ima ko će… ”