Profesor doktor Perišić ranije je objasnio da u kafu ne bi trebalo dodavati mlijeko a sada je dodao kako se balansira velika količina kofeina da bi funkcije organizma ostale nenarušene.

 

” Voda je tečnost koja se nalazi u našem sistemu, krvi, limfi, moždanoj i okularnoj tečnosti. Neophodna je da bismo normalno funkcionisali, od primarnog je značaja. Ako smo osjetili žeđ, već smo blago dehidrirali, mozak nam daje taj signal “- rekao je ovaj doktor. Ako pijemo mnogo kafe, da li smo unijeli kroz nju i vodu? Da li bi uz kafu trebalo piti i čašu vode, koju obično dobijemo u kafiću?

 

” Trebalo bi da bude pola-pola, koliko ima kafe, toliko da popijete i vode. Ako pijemo šolju od 350 mililitara, toliko bi trebalo i vode da unesemo uz nju. Napravićemo balans dobar za cirkulaciju, a imaćemo kofeinsku stimulaciju. Uz to ujutru možete malo čokolade ili bananu “- preporučio je profesor. Kofein će “potjerati” tečnost iz našeg organizma, jer je diuretik, pa je važno nadoknaditi je vodom koju ćemo popiti uz kafu. Ukupna količina tečnosti u organizmu mora da bude održavana.