Mlada zvijezda granda pjevać Uroš Živković našao se na meti svih medija  regionu, ali i korisnika društvenih mreža, pogotovo onih iz BiH koji kažu kako su za njega vrata u ovoj državi zatvorena. Uroš se oglasio povodom ovog ali se ni u jednom momentu nije pokajao za to što je pjevao na nastupu spornu pjesmu Baje Malog Knindže, nego je samo kazao kako je on radio svoj posao.

 

Kako kaže to mu je bila jedna od najtraženijih pjesama za koje je dobio novac to je odradio profesionalno te da to ne znači da se slaže sa njegovim ličnim stavovima i mišljenjima. Međutim, mnogi su i dalje prilično ljutiti zbog svega, a pogotovo jer je Jadranka Bajraktarević nekoliko mjeseci prije u Crnoj Gori pjevala “Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije”, pa su je svi napali, dok je sada izostala reakcija u Srbiji nakon ovoga.
Naime , redakcija jednog bosanskog medija poslala je upit Grandu za njohov komentar povodom ovog slučaja, ali nisu dobili odgovor. Nego je na njihovoj stranici objavljena nova Uroševa pjesma Lazarica te su ga pohvalili za nju.