Najpoznatiji srpski tekstopisac Marina Tucaković preminula je jučer u 68. godini života , a to je potvrdio i njen sin Milan Laća Radulović.

 

„Tačno je. Upravo me je zvao otac. Moja majka je preminula. Hvala svima koji su slali dobre misli i koji su bili uz nas“, rekao je Milan Radulović. Ono što je dodao je i to da je sigurno da Marina neće biti sahranjena u Aleji Velikana.

 

Podsjećamo Marina se dugo borila sa teškom bolešću, prije nekoliko dana joj je dijagnosticiran i korna virus zbog čega je hospitolizovana. Marina Tucaković je karijeru započela sarađujući s grupom Zana, za koju je napisala hit „Dodirni mi kolena“ koji je doživjeo brojne prepjeve. Inače sarađuje s muzičarima srpskog govornog područja. Autorka je tekstova pjesama Cece, Dragane Mirković, Jelene Karleuše, Lepe Brene, Zdravka Čolića, grupe Zana, Tošeta Proeskog, Džeja, Željka Samardžića, Ace Lukasa, Saše Matića, Miligrama, Željka Joksimovića, Ane Nikolić, Severine, Nede Ukraden, Nataše Bekvalac, Olivera Mandića, Slađane Milošević, Harisa Džinovića, Tanje Savić.