Samo nekoliko sati nakon što je majku ispratila na vječni počinjak , kćerka Merima Njegomir oglasila se porukom na društvenoj mreži Instagram koja je probudila brojne emocije kod svih ljudi. Naime, Jelena je napisala tekst koji prenosimo u cijelosti.

 

” Za neke si vrhunski umjetnik sjajne pojave i božanskog glasa, za neke si čuvar tradicionalne narodne muzike, za neke si svjetski pjevač na preko dvadeset jezika. Nekima si prijatelj, nekima profesionalac i kolega…a nekima si promijenila ili život spasila. A meni si ga dala.

Za mene si moja majka jedna jedina… najbolja na svijetu. Moj uzor, moj idol, moj životni saputnik, podrška na svakoj raskrsnici, moj migavac i putokaz. Želim još vremena sa tobom, još jutarnjih kafa, pasulja i sarmi, još kiflica i još recepata. Želim još tvojih savjeta.

Želim još Božića, Uskrsa, slavlja i rođendana. Želim još tvog radosnog vetra kojim kažeš “samo naprijed”, još tvoje udobne stene u koju si urezala “ne brini ništa imaš ti majku”, još puno toplih zagrljaja, još tvojih osmijeha i vanserijskog humora. Znam da je tvoja snaga vanzemaljska. a naša ljubav vječni plamen ali mi ipak nedostaje tvoja ruka u mojoj.

Jedinu utjehu pronalazim u tome što znam da sam ti mnogo puta rekla koliko te volim i koliko mi značiš. Jedino ti nisam rekla da je tvoja dobrota bezgraničma, ti si bila anđeo koji je hodao po zemlji. Ti to ionako ne bi povjerovala. Jer kao svaki andjeo bila si nesvjesna svoje veličine. Voljela bih kada bih mogla da dostignem makar djelić onoga što ti jesi, ali to se ne postaje, to se rodi. Mada znam i da si ponosna na mene ovakvu kakva jesam.

Svaki moj hrabri potez bio je lak jer si ti bila moja zastitna mreža. Sada to više nemam, ali nosim te u srcu kao i prije i ne puštam.

Nosim u srcu sve naše trenutke. To mi niko ne može oduzeti. Za jednog anđela sve što napišem je malo. Znam da me još uvijek čuvaš i da ću od tebe rukom bezuslovne ljubavi biti zauvek vođena. Volim te beskrajno.”