Oblandu ćete napraviti za samo 15 minuta, a svi će je voljeti.

Potrebno vam je:

1 pakovanje oblandi
125 gr margarina
100 gr šećera
50g bijele čokolade za kuvanje
200g kisele pavlake
1 vanilin šećer
150g mljevenog plazma keksa
Za glazuru
50g bijele čokolade za kuvanje
3 kašike slatke pavlake

Priprema

Margarin, šećer i bijelu čokoladu otopite na umjerenioj temperaturi. Sklonite sa ringle i dodajte kiselu pavlaku i vanilin šećer. Miješajte dok se sastojci ne sjedine. Postepeno dodajte plazmu. A zatim podijelite fil na 4 jednaka djela i filujte oblandu. Na svaku koru stavite po jedan dio fila. Peti list oblande stavite ravnom stranom na gore ukoliko želite čokoladnu glazuru, a ukoliko ne želite onda je stavite kao i prethodna 4 lista. Stavite pek papir preko i opteretite oblandu nečin teškim na 2 h.