Potrebno vam je:

150 gr oraha

2 jaja
60 g šećera
1 vanilin šećer
200 ml mlijeka
100 ml ulja
270 g brašna
1 prašak za pecivo
10 kašika šećera

Za glazuru:

6 kašika vode
150 g čokolade
10 kašika šećera
6 kašika vode
50 g mljevenog keksa

Priprema:

Dobro umutite jaja i šećer koji dodajte postepeno. Dodajte vanilin šećer, mlijeko i ulje. Umutite, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Promiješajte ručno i stavite mljevene orahe.
Sipajte u nauljen i pobrašnjen pleh i pecite biskvit na 180°C 35 minuta.
Za glazuru: Istopite šećer sa vodom, pa sklonite sa vatre. Dodajte čokoladu, orahe i mljeveni keks. Promješajte. Prelijte preko biskvita, pospite sjeckanim orasima i ohladite.