POSEBNO PUNJENJE OVIM KIFLICAMA DAJE POTPUNO DRUGAČIJI UKUS – probajte ih što prije i uvijek ćete ih praviti !

Garantujemo Vam da nikada ukusnije i sočnije kiflice nećete probati. Tajna je u njenom punjenju koje ovim kiflicama daje poseban ukus i šmek. Nemoguće im je odojeti i pojesti samo jednu 🙂

Sastojci su :
1.2kg brašna
3dcl mlijeka
2dcl vode
1 kocka kvasca
2 jaja
1 žumance
2dcl ulja
3 kašike šećera
2 kašikice soli
ZA PREMAZIVANJE KORA
2 žumanca

1 margarin
FIL
2 kesice pudinga od vanile
5dcl mlijeka
5 kašika šećera
ZA PREMAZIVANJE KIFLI
1 jaje

Priprema po koracima:
1.
Kvasac potopite u malo mlijeka,šećera i brašna.
2.
Brašnu  dodajte ostale sastojke i zamjesiti tijesto da se ne lijepi za posudu. Ostaviti ga  da naraste. Zatim ga podijelite na 10 djelova.
3.
Svaku lopticu na dlanovima rastanjite .Za jednu koru potrebno je 5 loptica.Četiri loptice premažite i redajte jednu preko druge a petu ne premazujte .
4.
Onda  razvucite cijelu koru sto je vise moguće i podijeliti je na 24 dijela.

FIL: puding skuhati sa duplo manje mlijeka nego sto piše na kesici i ostavite da se ohladi prije filovanja.

Staviti u njih fil i uvijte kifle. Ovo isto ponovite i sa drugom korom.
Kifle redajte u pleh i ostavite ih još pola sata da narastu. Premažite  ih umućenim jajetom i peci na 200C . Kad se malo ohlade pospite ih šećerom u prahu .