Sigurni smo da su svi upućeni sa vijesti koja je kružila nekoliko dana portalima, a radi se o domu za starija lica Holiday house. Osobe koje su ovde smještene davače su depozit koji se koristio u slučaju da za preminule uz obavezu da se koriste pogrebne usluge Milonavovića.

 

Sve su stare osobe koje su tu dolazile, a koji je zatvoren na šest mjeseci bili ustanoivljeni da uz mjesečni smještaj odmah plate i depozite od 100 eura kao garanciju. Sin Aleksandre Milovanović direktorske doma, direktor i vlasnik firme “Farma medika”, a jedan od ogranaka te kompanije i firme za pogrebne usluge.

 

U svjedočenjima ljudi koji su ranije govorili svi su spominjali obavezni depozit od 100 eura. Prema zvaničnim informacijama dostupnim na sajtu koji se zove Agencije za privredne registre, druga ovlašćena osoba ovog preduzeća je Dragan Milovanović, koji je suprug vlasnice doma Holidej hausa. Također, imaju i privatni medicinski prevoz pod zvaničnim imenom firme Farma medike gorup, koja ima sjedište u Beogradu.