U poslijednja dva dana velike padavine i poplave posebno su pogodile Bosnu I Hercegovini za sada je najgore na području Sarajevskog kantona. Prisjećajući se 2014. godine kada je skoro cijela naša regija bila potopljena , te je tada oko 200,000 stanovniištva ostalo bez krova and glavom a tada su pravo lice pokazali svi koji su dolazili u pomoć bez obzira na vjeru i naciju.

 

Također je područje Jablanice skroz pod vodom , a dio magistralnog puta M-17, između Mostara i Jablanice je skroz zatvoren za promet, jer jednostavno ne postoji nikakva sigurnost za vozače i za putnike.

 

Naime, vozači koji se ipak odluče da se voze ovim putevima iz BIHAMKA šalju obavještenja da oprezno i pažljivo voze jer postoje mogučnosti od odrone zemlje i krizišta. Pokušavaju se uspostaviti alternativni putni pravci, ali zbog velike gužve na cestama, došlo je i do zakrečenja saobraćaja, a na snimkama i na fotografijama se može vidjeti kako je sve to izgledalo jučer i kako izgleda danas. Padavine ne prestaju, tako da se očekuju i veće komplikacije.