U današnjem postu vam donosimo jednu zanimljivu temu. Naime, kada se kaže slana voda misli se na običnu vodu sa dodatkom kuhinjske soli. Većina ljudi su uglavnom navikli da kada otvore oči prvo što urade jeste da popiju kafu ili doručkuju ali najbolje bi bilo da popijete čašu mlake vode sa kašičicom soli.

 

So u sebi sadrži minerale koji pozitivno djeluju na naš hormon stresa i pored toga imaš još brojne benefite koje nosi sa sobom ,a među njima su

 

Varenje

So aktivira zlijezde koje ispuštaju potreban protein koji pomaže pri izgradnji hrane. Takođe smanjuje i kiselinu u želudcu, a pomaže i kod nadutosti.

Hidratacija

Da bi naš organizam funkcionisao normalno, neophodno je da unosimo dovoljnu količinu vode. Nekada se desi da popijemo previše vode, što takođe dovodi do dehidratacije. So je tu da dovede do balansa natrijuma u organizmu i pomogne tijelu da apsorbuju vodu.

Detoksikacija

So je puna minerala, koji će vam pomoći da prirodnim putem izbacite sve toksine iz tela. Također ima i antibakterijsko dejstvo koji će vam osloboditi bakterija iz organizma.