Na kožu utiću hladnoća i vjetar a najviše na osjetljivu kožu. Potrebno ja da joj vratite svježinu i sjaj, potrebno je da napravite prirodnu masku kod kuće, a nemojte trošiti na skupe maske.

Ovo su neke od maski koje vam mogu pomoći:

Jednu kašiku soka od naranče i jednu kašiku majoneze pomiješajte sa 2 kašike kukuruznog brašna. Zatim tu smjesu nanesite na lice i sačekajte 15 minuta, pa isperite mlakom vodom. Ako niste znali majoneza hrani i čini da koža bude mekša, dok joj sok od naranče vraća svježinu a brašno će upiti višak masnoće sa vašeg lica.

Pomiješajte 4 kašike kakaa sa pola kašike krupne soli i dodajte 2 kašike maslinovog ulja. Ovu masku također nanosite kao i ovu prethodnu masku. Sa ovom maskom  kakaoa obnavljaju oštećene ćelije, a so uništava bakterije i uklanja fleke sa lica.

Također masku možete napraviti od leblebija. Tako što jednu kašiku ispasiranih leblebija sjedinite sa pola kašike kurkume sa jendom kašikom vode. Leblebije su efikasne kod uklanjanja slobodnih radikala i obnavljaju oštećenu kožu, dok kurkuma pomaže kod uklanjanja ožiljaka, a posebno onih nastalih od akni. Postupan nanošenja je isti kao i kod dvije prethodne maske i skida se mlakom vodom.