Napravite i vi najbolji pogalani burek kao iz pekare. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
500 grama tanjih kora za pite
250-300 grama mljevenog mesa (najbolje junetine)
2 gl. luka
ulje, so, biber
250 ml tople vode
50 ml ulja

U tavi sa malo ulja izdinstajte luk, al pazite da ne izgori, kad omekša dodajte meso, pa prijate jos jedno 15 min sve zajedno, posloite i pobiberite, stavite malo voše bibera nego inace jer da fantasičan ukus.
Toplu vodu pomješajte sa kašikom soli i sa uljem (50 ml).

Pa okruglu tepsiju mažite uljem i na dno stavite 3-4 kore tako da krore prelaze preko ruba tepsije. A svaku koru po malo premažite smjesom ulja, vode i soli. Kore sto vam ostanu iskidajte ih pa stavite u tepsiju i pošpricajte vodom i uljem, pa po njima rasporedite dio mesnog i tako redajte u slojevima dok ne iskorisite sve sastojke, zadnji sloj mesa poklopite korama koje su ostale van ruba tepsije, samo za zadnju koru ostavite dvije do tri kašike smjese vode i ulja da možete piliti da ostanu suhe. Pa burek pecite na 180 stepeni oko 30-40 min.

Prije služenja pustite da odstoji jedno 10 tak minuta.