Prema najnovijim saznanjima kamera je 27. septembra u Tešici snimila Gorana Džnića kako u dva sata ujutru vozi auto Gorana Đokića kroz Tešicu. Ta ista kamera ga je snimilla kada se na skuteru vraćaoo u četiri sata ujutru također 27. septembra.

 

Naime, izvor istrage navodi da je skuter odvezao na mjesto gdje je potom zapaljeno auto Đokića. Kako navodi izvor on je 25. septembra odveza skuter u njive između Trnave i Tešica da bi nakon toga pozvao jednog momka da ga odveze do Moravca. Taj momak ga je odvezao ali postoji mogučnost da je kasnije i to prijavio policiji.

 

” Momak nije zadržan u policiji jer je utvrđeno da on nije znao za Džonićeve namjere” kaže izvor. Podsjećamo , Goran Džnića je optužen za ubistvo tročlane porodice Đokić iz Aleksinca. Ovo ubistvo je i dalje velika misterija koja je protresla cijelo selo Moravca. Komšije i građani kod sela Moravac žive u strahu. Kako kažu, ovakav zločin se ne pamti, a oni koji nikada nisu zaključavali domove sada to čine i radije biraju da sjede kod kuće.