Jako ukusna i predivna makovnjača kakvu do sad niste pravili.
Ova makovnjača tako je mekana i ukusna!
Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
400 grama brašna
2 kom jaja
50 grama šećera
80 grama maslaca
150 ml mlijeka
korica limuna
malo soli
1 kesica kvasca
U malo toplog mlijeka natipite kavasac i šećer da nadođe jedno 15 min. Pa onda u brašno dodajte so, jaja, otopljeni maslac i dodajte mlijeko sa kvascem i ostak mlijeka. Sve dobro umjesite i prekrite vlažnom krpom. Pustite da odstoji 50 min. Kad se digne podjelite na 2 dijela. Pa onda svaku lopticu razvaljati na debljinu pola cm i ostavite da se diže oko 10 min.
Za nadjev:
400 grama maka
150 grama šećera
1 vanilin šećer
4 kaš. meda
100 ml mlijeka
korica limuna
1 kaš. cimeta
50 gtrama grožđica
Mlijeko stavite da prokuha pa sa njim prelite mak, med, limun, šećer, cimet i koricu limuna. Sve zajedno umjesite, dodajte grožđice.
Na tijesto stavite nadjev, urolajte, pa premažite jajetom. Pecite 200 stepeni oko 40 min. Prekrite sa vlažnom krpom. Ohladite i onda služite.