Jako ukusna i predivna makovnjača kakvu do sad niste pravili.

Ova makovnjača tako je mekana i ukusna!

 

Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

400 grama brašna

2 kom jaja

50 grama šećera

80 grama maslaca

150 ml mlijeka

korica limuna

malo soli

1 kesica kvasca

 

U malo toplog mlijeka natipite kavasac i šećer da nadođe jedno 15 min. Pa onda u brašno dodajte so, jaja, otopljeni maslac i dodajte mlijeko sa kvascem i ostak mlijeka. Sve dobro umjesite i prekrite vlažnom krpom. Pustite da odstoji 50 min. Kad se digne podjelite na 2 dijela. Pa onda svaku lopticu razvaljati na debljinu pola cm i ostavite da se diže oko 10 min.

Za nadjev:

400 grama maka

150 grama šećera

1 vanilin šećer

4 kaš. meda

100 ml mlijeka

korica limuna

1 kaš. cimeta

50 gtrama grožđica

Mlijeko stavite da prokuha pa sa njim prelite mak, med, limun, šećer, cimet i koricu limuna. Sve zajedno umjesite, dodajte grožđice.

Na tijesto stavite nadjev, urolajte, pa premažite jajetom. Pecite 200 stepeni oko 40 min. Prekrite sa vlažnom krpom. Ohladite i onda služite.