Odlična i neobična pizza u dubokoj tepsiji, odlična i jako jako ukusna. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

Sastojci za tijesto:
pola kg brašna
7 grama kvasca
1 kaš. soli
mlake vode
prstohvat šećera

Umak:
2 kaš. maslinovog ulja
2 čehna b. luka
200 ml umaka od rajčice
1 gl. crvenog luka
1 kaš. bosiljka
1 kaš. oringana
1 kaš. soli
1 kaš. šećera
2 kaš. crnog vina

Punjenje:
200 grama šunke
100 grama kulena po želji
200 grama šampinjona
1 gl. luka
1 zelena paprika
200 grama mozzarele
200 grama gaude
1 kaš. kukuruza po želji

Tjesto pripremite na sljedeći način. Kvasac sa malo šeć i malo brašna natopite sa malo malke vode. Ostavite ga tako 5-10 min. Zatim stavite brašno, posloite, dodajte kvasac i postepeno dodajti veodu tako da dobijete glatko tijesto. Prekrite ga vlažnom krpom i ostavite na toplo mjesto oko 30 tak min.

U međuvremenu pripremite umak. Nacjeckani bijeli i crveni luk prodinstajte na ulju, dodajte mu umak od rajčice i sve začine i dvije kašike vina. A sir, papriku, gljive i šunku i kulen isjecite na kockice za punjenje sve odvojeno.
Nadošlo tijesto podjelite na dva dijela, tako da imate jedan veći i jedan manji dio.

Maštu na volju pizzu možete puniti sa mljevenim mesom, paradajz sosom i sirom! Ukrasite je sa svježim listovima bosioka. Ili koristite vaše omljene stastojke za pizzu. Prijatno!

U kalup za torte stavite veće tijesto malo ga razvaljajte pa prekopite kalup i oblikujte ga u obliku kalupa, na dno stavite pola umaka, a na njega stavite pola isjeckanog punjenja (sir,sunka i itd.), na vrh sir, pa preklopite sa drugim dijelom tijesta. Spojite rubive tijesta i pecite onda tako oko 25 min u zagrijanoj pećnici na 200 stepeni, zatim izvadite pa stavite drugi dio umaka i drugi dio punjenja i poslažite preko sir i peceite još 10 min.

Kad je gotovo izvadite iz kalupa, malo ohladite pa služite u krškama!