Ukusan i fin kolač koji morate probati, jednostavan za napraviti i super se slaže uz šoljicu kafe. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
I tijesto:
1 jaje
100 grama šećera
100 grama margarina
60 grama mljevenih i pečenih lješnjaka
100 grama brašna

II tijesto:
4 kom jaja
100 grama šećera
150 grama margarina
100 grama čokolade
1 kašika brašna

Za glazuru:
60 grama margarina
100 grama čokolade
3 kašike mlijeka

I tijeso – umjesite jaja i šećer pjenasto, pa smjesi dodajte omekšali amrgarin, brašno i mljevene lješnjake. pa pecite u tepsiji premazanoj maslacem i posutoj sa malo brašna, na temp oko 180 stpeni oko 10-tak min.

II tijesto – umjesite žumanjke sa šećerom i dodajti mu margarin, istopljenu čokoladi, brašno i posebno umješani
snijeg od bjelanjaka. Ovu smjesu sitresite na prvo tijesto pa samnjite temp na 150 stepeni i pecite oko 40-tak min.

Za kremu otopite u malo mlijeka margarin i čokoladu na pari. Pa kad se kolač ispeče i ohladi prelite kremu preko njega.