Jako ukusna piletina sa rižom i đuvečom koju morate probati.

Ovakva piletina sa rižom je omiljena svima, s toga vam donosimo ovaj malo drugačiji recept.

Za ovaj ukusan ručak bit će vam potrebni sljedeći sastojci:

za dvije osobe:

dva batka

jedna čaša riže

jedno smrznuto povrće za đuveč

luk

so, biber, vegeta, kopar, crvena paprika, vlašac i peršun

 

Na ugrijanom ulju prodinstajte povrće za đuveč sa opranom i ocjeđenom rižom, začinite sa vegetom, biberom, crvenom paprikom i začina po želji. Neka se riža malo zapeče, zatim dolite pola čaše vode da samo malo prokluča pa onda sve stavite u vatrostalnu ili običnu tepsiju i rasporedite ravnomijerno i preko stavite batkove koje namažete sa malo ulja povegetite i pospite crvenom paprikom. Zatim ulite vode toliko da bude za pola prsta iznad riže. Stavite u rernu na donji grijač na 200 stepeni kad voda isapri podignite malo na rešetku da piletina porumeni i ručak je spreman, poslužite uz salatu. Prijatno!