Piletina, parmezan i mozzarella kombinacija koja je neodoljiva i veoma ukusna!

Jednostavna i ukusan piletina, parmezan i mozzarella fantastična kombinacija kojoj nećete moći odoljeti.

 

Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

Umak od paradajza:

1 luk

2  ćehna b. luka

1 kaš. origana

100 ml vode

800 grama paradajz sosa

maslinovo ulje, vegeta, biber

Na maslinovom ulju izdinastaje luk i bijeli luk, pa dodajte paradajz sos i vodu, zatim začine i kuhajte na kratko da se sastojci fino sjedine.

 

Piletina:

4 kom filea

2 kom jaja

1 čaša krušnih mrvica

1 čaša parmazana naribanog

10 listova bosiljka

250 grama mozzarelle

maslinovo ulje, vegeta, biber

Piletinu istanjite sa čekićem za meso na debljine oko 1 cm, zatim je posolite, vegetite i biberite. A u dulju posudu stavite krušne mrvice, paramezan pola čaše ,  a u drugu posudu umutite dvoje jaja. zatim piletinu uvaljajte u jaja pa onda u krušne mrvice i parmazan. Zatim propržite piletinu sa obje stane oko cca 3 – 4 min.

Umite tepsiju u koju vam može stati piletine pa stavite malo sosa i položite piletinu  preko, a zatim je prelite sa ostatkom sosa, stavite bosiljak i krugove mozzarelle preko i pospite sa ostatkom parmezana. Sve zajedno zapecite na 200 stepeni oko 20 min.

Poslužite po želji uz rižu ili kompiriće. Prijatno