PEČENE BRESKVE SA PRELIVOM OD JOGURTA I ORAHA – najslađi desert sa voćem sa posebnim šmekom koji daje preliv !

Za 1 osobu treba vam :

2 breskve
1 kašikica smeđeg šećera
180 gr grčkog jogurta
5 dkg sjeckanih  oraha
Priprema:

Stavite breskve u hladnu vodu na nekih 15 minuta da bi bile sočnije i imale više soka (odnosi se na marelice,nektarine i  breskve ). Možete staviti i začin u vodu; npr u breskve dodajte malo cimeta, ali i  lijep šmek će dati i muškatni oraščić ili kokosovo brašno.

Zatim smeđi šećer lagano pospite po polovicama breskvi i grilajte oko 10 minuta. Ako smeđi šećer posipate po površini voća kako bi se karamelizirao pomiješajte ga obavezno sa malo maslaca a zatim premažite, nikako ne pretjerujte sa šećerom da vam ne bi zagorilo.

Orahe isječene na manje komade lagano tostirajte u suhoj tavi. Poslužite sa prelivom od grčkog jogurta i par listića metvice.