Ukusan i jednostava riba poslužena sa povrćem. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

  • 2-4 pastrmke zavisno od broja osoba (1 po osobi)
  • povrće meksiči mix
  • 2 -3 limuna
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 glavica belog luka
  • 1 manja šargarepa
  • veza peršuna
  • so,malo bibera
  • ruzmarin, lovorov list
  • maslinovo ulje

Pastrmku očistiti i posoliti. Ako je veća zaseći je malo. Isekajte sitno luk na kockice, zatim beli luk, i izrendajte šargarepu na krupnije rende, peršun iseckati, sve fino posoliti,dodati malo bibera, ulja, izmešati i puniti pastrmku.

Nauljiti dobro pleh gde će da se peče. Poslagati pastrmke, posuti maslinovim ulje preko njih, i ataviti malkicu belog vina, te ruzmarina i lovorov list, a onda pecite na 200 stepeni dok ne dobije finu boju.
U toku pečenja povremeno ih prelijte masnoćom koja je u tepsiji.  Meksički mix kuhati oko 10-tak minuta. Pa ribu poslužiti kao na slici 🙂 Prijatno!