Ukusan i jednostava riba poslužena sa povrćem. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 2-4 pastrmke zavisno od broja osoba (1 po osobi)
- povrće meksiči mix
- 2 -3 limuna
- 1 glavica crnog luka
- 1 glavica belog luka
- 1 manja šargarepa
- veza peršuna
- so,malo bibera
- ruzmarin, lovorov list
- maslinovo ulje
Pastrmku očistiti i posoliti. Ako je veća zaseći je malo. Isekajte sitno luk na kockice, zatim beli luk, i izrendajte šargarepu na krupnije rende, peršun iseckati, sve fino posoliti,dodati malo bibera, ulja, izmešati i puniti pastrmku.
Nauljiti dobro pleh gde će da se peče. Poslagati pastrmke, posuti maslinovim ulje preko njih, i ataviti malkicu belog vina, te ruzmarina i lovorov list, a onda pecite na 200 stepeni dok ne dobije finu boju.
U toku pečenja povremeno ih prelijte masnoćom koja je u tepsiji. Meksički mix kuhati oko 10-tak minuta. Pa ribu poslužiti kao na slici 🙂 Prijatno!