U današnjem postu vam donosimo jednu zanimljivu priču. Naime, vjernost i ljubav pasa se nikad nije dovodila u pitanje. Oni su vođeni iskrenom i čistom emocijom i oni su heroji mnogih priča.

 

Naime, ovo je priča o Bobiju, mješancu labradora koji već tri godine živi na groblju kako bi bio blizu pokojnog vlasnika.Kada je čovjek preminuo Bobi je trčao za pogrebnim vozilom u kojem je bio kovčeg sa tijelom njegovog gazde. Kada je kovčeg spušten u raku i zakopan, Bobi je legao na grob odakle niko nije mogao da ga pomjeri. ” Bobi je ovdje već tri godine. Jednom je rođak pokojnika došao da ga traži. Utovario je Bobija u kamion, ali čim su odmakli on je iskočio iz vozila i vratio se ovdje “– ispričao je grobar Daniel Sisterna sa kojim Bobi provodi najviše vremena i sa kojim svakodnevno ide u obilazak groblja. Kako i sam kaže nije mogao da vjeruje šta vidi.

” Životinja koja nema trunke zlobe u sebi, život je provela uz vlasnika, a kada je on umro, ta malena životinja ga je ispratila na vječni počinak i ostala uz njega da mu “pravi društvo” – rekao je Daniel. Šta vi mislite o ovoj ljubavi pasa, pišite nam u komentarima?