Jednostavan i ukusan čokoladni kolač koji će vas oduševiti!
Kore:
500 grama brašna
1 jaje
150 ml mlijeka
60 grama šećera
1 kaš. sode bikarbone
150 grama margarina
Krema:
500 ml mlijeka
80 grama brašna
280 grama šećera
250 grama margarina
1 vanilin šećer
2 kaš. kakaa

Od sastojaka za kore umjesite sve i podjelite na tri dijela i razvaljate vel 35 x 30 cm. Pa ih pecite na obloženom plehu oko 10 na 200 stepeni.

Za krem: odvojite malo hladnog mlijeka i pomješajte ga sa brašnom, a ostatku mlijeka dodajte 200 grama šeć. i stavite da se kuha, pa kad prokljuca dodajte mu mlijeko sa brašnom iz stalno mjepanje i skuhajte gustu kremu. LAd je gotovo dodajte margarin koji pjenasto umutite sa 80 grama šeć. Pa podjelite u dva dijela.
U jedan dio dodjte vanilije šeć., a drugi kakao.
Slažite – kora, kako krem, kora bijela smjesa, kora pa glazura (200 grama čokolade otopite sa 3 kaš. šećera i vode i 80 grama margarina)