Odlične, ukusne i fine Pancerote iz rerne, lako se pripremaju odlične su i naredni dan.
Za tijesto su vam potrebni sljedeći sastojci:
oko 700 grama brašna
500 grama pavlake
1 i po kaš. soli
1 kaš. šečera
200 grama margarina
2 pzp
3 kom jaja

Nadev:
200 grama šunke ili salame
250 grama sira
100 grama kečapa ili paradajz sosa

Za premaz:
1 jaje.

Umjesite pavlaku, šećer i so, pa onda dodajte omekšali margarin, pzp i postepeno dodajite brašno, pa izradite glatko tijesto. Ostavite par min da odstoji, pa onda podjelite razvucite tijesto debljine 5 cm. pa iskružite kruguće, malo ih razvaljate pa stavite nadjev, prvo kečap, sir, pa salamu prekopite i utisnite krajeve viljuškom.
Gotove pancaerote redajte u obloženi pleh, premažite jajetom i pecite 20 min na temp od 200 stepeni.