Velike tenzije i dalje traju kad je u pitanju Kosovo i Metohija , a sve je krenulo prije 2 sedmice na granici su zaustavljeni srpski državljani koji su krenuli u manastir Gračanica. Tada je došlo do velikog obračuna kada su počeli da pretresaju monarhiju.

 

Žene su tražile da ih žene policajci pregledaju ali nije bilo takvih. Tada je u njenu zaštitu stao jedan državljaninCrne Gore a koji je priveden u policijsku stanicu. Sada se osvrnuo i na slučaj trovanja u Dečanima kada su primjećena 2 srbina. Ima informaciju kako su viđena dva auta sa novosadskim tablicama, ali da oni nisu bili ni 500 metara blizu vode, a to jeste samog izvora. Ali, ono što njega najviše brine, jeste to da se KIM opasno počeo da naoružava a prije nekliko su nabavili i nove “bajraktare”.

 

Turska i SAD svakodnevno dostavljau veliku količinu opreme naoružanja i vozila prema Prištini. Također, naglasio je da je povom cijele situacije rano jutros imao sastanak u Generalštabu, koji je procijenio da je situacija još gora i opasnije od prije 10 godina.