Da korona virus ponovo hara svijetom dokazuju i činjenice da sve više poznatih ličnosti, doktora , medicinskih radnika gubi bitku sa ovim opakim virusom.

Naime, danas još jedna tužna vijest od korona virusa je preminuo još jedan prosvjetni radnik iz Sarajeva a koja je bila jako poznata i voljena od njenih učenika. Riječ je o nastavnici biologije i hemije Aidi Pandur koja je imala samo 49. godina.

 

” Duboko smo potreseni i s nevjericom smo primili ovu vijest. U ime SSOOiO FBiH Kantonalni odbor Kantona Sarajevo i u svoje lično ime, upućujem iskreno saučešće povodom gubitka naše kolegice i prijateljice – naše Aide. Molim Vas da u ovim teškim trenucima prenesete iskrene izraze podrške i saučešća porodici, prijateljima, radnim kolegama, učenicima i svima onima kojima je Aida bila istinska prijateljica i koji je ostavila neizbrisiv trag u dušama i srcima onih koji su je poznavali” – naveo je, između ostalog, predsjednik Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja KS Saudin Sivro u dopisu sindikalnim podružnicama ove dvije škole.