Dotičemo se malo stare Jugoslovenske scene koja je i dan danas neprevaziđena u svim mogućim segmentima, dok današnja muzička scena prednjači samo u produkciji ni u čemu drugom. Današnja muzika je bazirana samo na vizuelnom pogledu, pa se samo pjevačice fokusiraju na izgled spota. 

Naravno, i prije je stajlnig bio drugačiji, pjevačice su bile zakopčane do samog grla, a pjesme su bile 1000 puta kvalitetnije nego ove danas. Isti sliučaj je bio kod pjevača, tako je  Šaban Šaulić jednom prilikom za jedan srpski portala izjavio, da kada je trebao snimiti svoju prvu pjesmu, morao je proći 3 komisije.. Beograd, Zagreb i Ljubljana. 

Kada je prošao sve komisije, iskusni pjevač je dobio zeleno svijetlo da izda svoj album. Dok danas to nije skroz drugačije, jer je danas dovoljno samo donijeti novac  i imate svoj studio, kao i urađene aranžmane i Marinu Tucaković kao tekstopisca. 

Također, jedan stariji pjevač koji je imao sjajnu karijeru Miki Jevremović je preminuo. Njegov privatni život je uvijek bio u haosu, on je u doba kada se trebao oženiti bio je vjeren za jednu djevojku, ali je na kraju ipak oženio njenu rođenu sestru Sanju. Sa kojom je i dijete dobio, a ono što je najgore bil je to da je  na kraju umro sam bez igdje ikoga.