Metar torta koja će vas oduševiti, sa jednostavnim sastojcima a dobjete jako puno na količini.

Pošto ovo jednom napravite i probate, pravićete stalno….

Sastojci:

Tijesto:
jaja 4
šećer 250 g
brašno 250 g
prašak za pecivo 1/2 kesice
voda 1 šoljica (0,7 dl)
ulje 1 šolja (2 dl)
kakao 2 kašike

Fil:
mlijeko 7 dl
puding od vanile 2 kesice (po 40 g)
šećer 200 g + 3 kašike
brašno 2 kašike
margarin 250 g

Glazura (preliv):
čokolada 100 g
margarin 100 g
šećer u prahu 3 kašike
jaja 1

Kako pripremiti:

Puding, 3 kašike šećera i brašno izmiješati u činijici. Od 7 dl mlijeka odliti oko 1,5 dl i sa tom količinom razmutiti suhe namirnice, dolivajući mlijeko po malo, da brašno ne ostane u grudvicama. Ostatak mlijeka i 200 g šećera staviti u posudu sa duplim dnom da provri, pa isključiti i skinuti sa plotne i u tankom mlazu, miješajući, uliti rastvorenu masu pudinga i brašna. Vratiti na isključenu toplu plotnu i miješati nekoliko minuta, da se masa skuha i zgusne. Prekriti folijom i ostaviti da se hladi.
Umutiti pjenasto margarin i sastaviti sa ohlađenim filom.

Umutiti masu od jaja, šećera, brašna, praška za pecivo, vode i ulja. Podijeliti je na 2 dela, pa u jedan dodati kakao. Peći oba rolata u uskom kalupu (kao za „srneća leđa“), prethodno podmazanom uljem i posutom brašnom. Kada se pečena tijesta ohlade, isjeći ih na šnite – kriške, kao hljeb. Filovati naizmenično žute i crne šnite, stavljajući ih na dvije uže tacne ili na jednu veliku, jer se dobiju dva duga rolata.

Novodobijene rolate premazati filom i odozgo i okolo. Rastopiti čokoladu, margarin i šećer u prahu, skinuti sa plotne i dodati jedno jaje, varjačom izjednačiti sa masom i vratiti na toplu plotnu, pa još kratko dokuhati da se dobije željena gustina preliva.
Topao preliv premazati preko rolata sa svih strana i po želji posuti mljevenim kikirikijem, orasima, kokosom. Ostaviti tako u frižider, a najbolje da prenoći, pa sutradan sjeći šnite ukoso, da bi u jednoj šniti bile vidljive i žute i crne šnite.