Od pamtivijeka plodovi prirode su se koristili za očuvanje zdravlja i liječenje raznoh bolesti, a većina lijeko mederne medicine se zasniva na korjenju , lišću , plodovima i mineralima koji nas okružuju. Ojačajte svoj imunitet pomoću ova tri najsnažnija prirodna antibiotika.

 

Bijeli luk

Dodaje se jelima u prahu ili sitno sjeckan. Njegov jak miris pretvara ga u savršen začin, a poznato je da je ovo njegova sezona jer je odličan prirodni antibiotik koji ne uništava naše zdrave bakterije, kao što to rade hemijski antibiotici.

 

Ulje origana

Ovo čarobno ulje dobija se iz lišća biljke origano. Osim što se njegov miris i aroma savršeno slažu s brojnim jelima, brojna istraživanja su pokazala da je ulje origana moćan borac protiv infekcija zahvaljujući sastojku pod nazivom karvakrol.

 

Ljute papričice

Ljute ili čili papričice kineska alternativna medicina od davnina preporučuje kao analgetik protiv bolova i kao antibakterijsko sredstvo. Sušena, a najčešće i mljevena, zbog ukusa se slaže s mnogim jelima i desertima, pa se i koristi uglavnom kao začin.