Nakon što je snimak Sadika Hasanocića, finaliste Zvezda Granda i njegovog nekadašnjeg benda ” Sateliti ” izazvao buru javnosti zbog navodnik nacijonalističkih pjesama , Grand produkcija se odlučila zvanično da oglasi , a njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti.

 

Muzički talent šou “Zvezde Granda” punih 17 godina, koliko traje, insistira na tome da muzika ne poznaje granice, te nas ne dijeli po naciji, vjeri ili boji kože. Shodno tome, kada biramo kandidate za naše takmičenje isključivo se vodimo pjevačkim talentom i ostalim kategorijama koje čine jednu buduću zvijezdu.

Ono na šta kao produkcija nikako ne možemo da utičemo jesu biografije naših takmičara ili njihovih roditelja, niti o tome možemo imati saznanja, osim onih osnovnih i neopohodnih za samo takmičenje. Napominjemo, da je kroz “Zvezde Granda'” do sada prošlo na hiljade kandidata, koji su bili ponos naše produkcije bez obzira na nacionalnu pripadnost.

Međutim, svaki vid bilo kakvog pozivanja na nacionalnu i vjersku mrznju ili na nasilje nismo i nećemo tolerisati, ma o kome da se radi.

Upravo zbog toga, kao i gledalaca svih nacionalnih pripadnosti smatramo da se kao produkcija moramo jasno ograditi od stavova i postupaka Sadika Hasanovica načinjenim u vrijeme kada je bio maljoletan i kada ni na koji način nije bio član naše muzičke porodice” – navodi se u saopštenju Grand produkcije.