Gizela Vuković jedna je od poznatih srpskih glumica koja je ostvarila uspješnu kariejru , ali nejn život nije bio lak. U poslednjih 13 godina života provela je u jednoj mračnoj sobi hotela. Imala je finansijskih problema pa se našla na rubu egzistencije zbog čega je njen dom psotala jedna soba hotela.

 

Gizela je jednom prilikom ispričala: “Kada sam iz Subotice krenula u Beograd, otac Toma i mama Viktorija, prodali su moj dio zemlje i dali mi da kupim sebi stan u prestonici. I jesam, u Nemanjinoj broj tri. Stanarsko pravo prenijela sam na ćerku, a onda su stigle zlosrećne devedesete. Ćerkina agencija je počela da gomila dugove… Neki ljudi, valjda zelenaši, izbacili su nas na ulicu. Često smo, potom, mijenjali podstanarske sobičke, gomilali dugove..”, rekla je ona.

 

Glumica se do poslednjeg dana se brinula o svojoj bolesnoj ćerki Milici kao i autističnom unuku koji se zove Branko. “Ćerka Milica koja ima 66 godina, danima je bolesna, ne ustaje iz kreveta, dok je unuk Branko autističan, pa vrlo rijetko izlazi iz sobe. Ja dalje od hodnika hotela nisam kročila nijednom u prethodnih 11 godina. Jedva se krećem pomoću ove stolice”, ispričala je glumica kroz suze.