Legendarni pjevač Toma Zdravković ima sina , kojeg je dobio sa Gocom Zdravković. Tomo je Gocu upoznao 1978. godine u Torontu. Naime, njegovo ime je Aleksandar Zdravković i sada živi u Torontu u gradu u kojem su se njegovi roditelji i upoznali. Da su geni čudo govori i činjenica da se Aco također bavi muzikom a karijeru je započeo baš u Torontu gdje je otvorio privatni muzičku studio.

 

Aca se nije mnogo eksponirao u javnosti. Goca i Toma bili su u braku 18. godina, a tokom njihovog burnog zajedničkog života dešavale su se razne situacije, zbog muzike, što je pjevačeva supruga razumjela, te je uvijek isticala da su pjesme njegov život.

 

” Kad saznaju čiji sam sin, prvo me pitaju kako sam odrastao uz njega. Nekada sam se predstavljao kao Aleksandar Saša, da bih izbegao teret prezimena Zdravković. Bio sam premlad kada je umro, tek kasnije sam shvatio koliko on znači za muziku i za druge ljude i šta je ostavio iza sebe. Tek sa svojih 16-17 godina, kada sam počeo da se zaljubljujem, počeo sam da shvatam njegove pesme. Umesto u park nekad sam sa njim išao u kazino. Video sam mnoge stvari mnogo mlad. Nisam ni znao šta se dešava oko mene “– rekao je jednom prilikom Aleksandar, koji je imao 13 godina kada je njegov otac umro.