OVO JE PRAVILAN NAČIN PODGRIJAVANJA HRANE – SPRIJEČITE TROVANJE I PROPADANJE HRANE

Ukoliko niste znali, zapravo postoji pravilan i nepravilan način podgrijavanja hrane. Koliko puta ste samo bacili hranu jer nije ispala kako treba? Nekad loše podgrijavanje dovodi i do trovanja, što će vam i doktor potvrditi – primjerice salata se nikad ne smije podgrijavati. Slijedite ove savjete i izbjegnite sve neugodnosti

Pizzu, odreske i piletinu pokrijte i podgrijavajte u dubokoj, gusanoj tavi, ali pazite da pizzu ne grijete duže od 5 min

Juhu i tjesteninu zagrijavajte na šporetu – a ako želite razblažiti okus juhe, dodajte četvrtinu čaše vode, tjestenini dodajte malo ulja i vode

Mafine i pečeno povrće grijte u pećnici, mafine prekrijte folijom oko 15 min pa je uklonite i nastavite grijati još par minuta, povrće popršćite maslinovim uljem

Jela iz woka i razne složence od krompira ili tjestenine grijte u mikrovalnoj s tim da složence prekrijete folijom sa izbušenim rupicama a jelo iz woka povremeno promiješate i ostavite na 10ak min prije nego što počnete jesti