Napravite slanu tortu.
Potrebni sastojci su:
- 1 konzerva tunjevine (180 gr.)
- 150 – 200 gr margarina
- 200 gr posnog majoneza
- 1 kašika senfa
- 300 gr posnih krekera
- prepečenog susama 50 gr.
- 2 kisela krastavca
- 2 šargarepe kuhane
- 2 krompira kuhana
- 1 kisela paprika
- 50 gr pečenog kikirikija
- 200 ml. presola iz krastavaca
PRirpema:
Umutiti 150 gr margarina pjenasto pa dodati majonez pa i njega sjediniti i umutiti sa margarinom. Krastavčiće krompir, šargarepu i papriku isjeckati na sitne kockice, pa u to dodati umućen margarin sa majonezom. Dodati kašiku senfa i sve dobro izmješatii ostaviti za 2 kašike majoneza umućenog da se mogu premazati stranice torte i malo odozgo. U poslužavnik redati slane krekere, ali ih prethodno umočiti u kiseli presol iz krastavčića. Na poredane krekere namazati fil, lijepo rasporediti i onda sljedeći red krekera pa fil i tako dok se sve ne utroši. Odozgo premazati čistim umućenim majonezom sa margarinom kao i sa strane. Posuti prepečenim susamom i krupnim sjeckanim kikirikijem. Tortu napraviti 1-2 dana ranije da krekeri upiju i da se torta stegne. Sjeći na kocke može poslužiti kao predjelo za posne slave.