Kkao je počela korona virus i Njemački standard je pao. Angela Merkel je rekla da će Njemačka privreda da stane na noge tek 2022. godinei da im treba dugo vremena da se oporave.

 

German Chancellor Angela Merkel holds a video news conference with European Council President Charles Michel and European Commission President Ursula von der Leyen following a virtual summit with China’s President Xi Jinping, at the Chancellery in Berlin, September 14, 2020. REUTERS/Michele Tantussi/Pool

Sada je izašla informacija vezana za popuštanje mejra i odlazak u Njemačku. Međutim sada je izašla sasvim nova informcijama koja se vodi kao “pravilnik Zapadnom Balkanu”. Sada su oni povukli prethodno odobrenje Savezne agencije za rad, a navodi se na web stranici njemačke ambasade, a što nije nimalo dobro za radnike koji dolaze sa Balkana, koji računaju na zaposljenje u ovoj zemlji.

 

Oni su najavili sve pred prijave koje su izdane do 15. marta 2021. godine se produžavaju , a znači da se viza ne može dobiti ako ova agencija ne izda samo odobrenje. Tako da smo svi do sada mislili da će sa novim zakonom doći do toga da radnik iz Eu i Balkana budu podjednaki u svim kriterijima.