Goran Džonić penzionisani vatrogasac iz Moravca osumnjičen je za ubistvo rođaka Gorana Đokića (57), njegovu suprugu Gordanu (56) i njihovu ćerku Lidiju (24).

 

Naime, sa sinovima Milanom i Stefanom priznao je da je tipovao rođaka i njegovu porodicu ali se branio da je to uradio od straha mještana braće Milošević Kostadina i ALeksandra koji su osmislili čitav plan i Džonića iskoristili kao Đokićevog čovjeka od povjerenja. Prema riječima Gorana porodicu Đokić je ubio jedan od brače Milošević dok mu je saučesnik bio brat kojeg u selu zovu Jojke.

 

Ovo je cijeli iskaz Gorana Džonića: ” Moji sinovi nemaju veze s ubistvom Đokića niti sam ga ja izvršio. Miloševići su me iskoristili iako ih nisam poznavao ranije, samo sam čuo za njih kao za opasne momke. Dvije nedelje prije ubistva Đokića jedan od te dvojice braće, ćelav s velikom glavom, došao je na plac mog sina Stefana, koji je od naše kuće udaljen oko 800 metara, a treća kuća od placa je kuća Miloševića. Ja sam hranio Stefanovog psa kad je Jojke došao i rekao mi da sjednem. “Da li znaš Đokića”, pitao me je. Kad sam mu rekao da smo rođaci, rekao je da to zna i da samo ja mogu da im pomognem da obave nešto s njim – rekao je na početku odbrane Goran Džonić, ističući da se već tada uplašio za sebe i svoju porodicu jer je posumnjao da je po sredi neko dugovanje, budući da mu je u glavi bilo da Đokić daje pare na kamatu, kao i da su svi u selu znali da u gepeku čuva novac.” Ostatak izjave pročitajte OVDJE