Prelijepo pecivo punjeno sa sirom koje će se svima itekako dopasti.

A miris je kao i okus pravo zadovoljstvo za sva čula. Uživajte i prijatno vam!

Sastojci:

brašno 500 g
voda 250 ml
prašak za pecivo 1
ulje 80 ml
so 2 kašičice
margarin 250 g
jaja 1
krem sir po potrebi

Kako pripremiti:

Zamijesiti tijesto od brašna, vode i ulja. Posoliti i ostaviti 15 minuta da odstoji. Zatim razvući koru u pravougaonik i na nju narendati zamrznuti margarin. Koru preklopiti u oblik kocke i isjeći sa nožem sa spoljnih strana. Ostaviti u frižider oko 15 minuta. Ponavljati ovaj postupak sa sječenjem ukupno 3x i da stoji po 15 minuta.

Na kraju razvući koru, i isjeći sa nožem paštetice, filovati krem sirom (ili nadjevom po ukusu) preklopiti i ostaviti još 15 minuta. Premazati sa umućenim jajetom i peći na 200 C da fino porumene. Možete ih zamrznuti nepečene i peći kad god vam zatreba, jer uopšte ne mijenjaju ukus u zamrzivaču. Zaista fenomenalno!