OVIM PONIŠTITE NEGATIVNE EFEKTE SUNČEVOG ZRAČENJA – smanjite uticaj sunčevih zraka na vaš organizam !

Pravovremenom i pravilnom njegom i pripremom kože prije izlaganja suncu  možete  izbjeći, i velikim dijelom ublažiti negativne uticaje sunčevih zraka i tako spriječiti mnoge neugodnosti ili čak teža oboljenja kože.

Piling je postupak kojim odstranjujete mrtve ćelije sa površine kože,zatim  pojačavate površinsku mikrocirkulaciju i potičete  proces regeneracije kože. Tokom ljeta dobro bi bilo da uradite blagi piling cijelog tijela  barem jednom  sedmično.

 

Više vitamina

Tokom ljetnih dana za njegu kože lica preporučuju se kreme laganih tekstura koje ne zatvaraju pore. Najbolje dejstvo imaju preparati koji sadrže kombinaciju vitamina A, E i C  i koenzima Q10 kao i  minerala.

Za njegu područja oko očiju koje je najosjetljivije preporučuju se proizvodi namijenjeni njezi za tanku i osjetljivu kožu, koji imaju drenažno i hidratantno djelovanje,čime  sprečavaju kongestiju i usporavaju stvaranje bora, a ultralagane teksture poboljšavaju njihovo prodiranje u dublje slojeve kože.
Dovoljno vode

Ne zaboravite piti dovoljne količine vode. Najbolji izbor je voda ili čajevi bez šećera. Trebate smanjiti unos ugljikohidrata i  masne hrane . U ishranu treba unositi što više beta-karotena. On je jedan od  najpoznatijih antioksidansa i nalazi se samo u biljkama. Ovaj nutrijent još se naziva  i „prirodni suncobran“ jer će vam zaštiti kožu od ultraljubičastog zračenja, te smanjuje  aktivnost slobodnih radikala koji nastaju emisijom UV zraka. Najviše se nalazi u žutom i narandžastom voću i povrću kao i tamnozelenom lisnatom povrću. Tokom izlaganja suncu uvijek koristite kremu sa visokim zaštitnim faktorom SPF 30+ / 50+.