Potrebno vam je:

20 listova zelja

500 gr mljevenog mesa

1 glavica luka

četvrtina korjena celera

40 g pirinča

rebra 250-300 g

1 kašika masti

1 kašičica soli

četvrtina kašičice bibera

pola kašičice slatke mljevene paprike

Priprema

Pirinač preliti vodom i kada provri kuhati još nekoliko minuta pa ostaviti na isključenoj ringli. Luk isjekati posoliti kašičicom soli i prodinstati na kašiki masti. Za to vrijeme isjeckati celer . Na luk dodati meso i celer i dinstati zajedno par minuta, da meso tek krene da mjenja boju. Skloniti sa ringle, dodati skuvan pirinač, malo bibera i mljevene paprike. Zelje oprati i istanjiti mu dršku, pa preliti vrelom vodom i ostaviti poklopljeno nekoliko minuta da lišće omekša. Na naličje lista staviti punu kašiku fila, preklopiti lijevu i desnu stranu lista preko fila ka sredini, pa umotati sarmicu. Redati ih u šerpu, jednu do druge zajedno sa komadima suvih kostiju. Naliti vodom da ogreznu, kuvati do vrenja, a onda na tihom, poklopljeno, oko sat vremena.