Ovako ukusan obrok dugo niste jeli – bijelo meso punjeno gljivama

Definitivno jedno od ukusnijih jela koje ste mogli spremiti u ovoj godini, jako bogate hranidbene vrijednosti.

Sastojci:

1 polovina bijelog mesa
400 gr šampinjona
po potrebi praziluka
pola manje crvene sjeckane paprike
50 gr dimljenog sira
po potrebi soli i bibera

Ostalo:
pola crvene paprike
1 manja mrkva
po potrebi ulja

Način pripreme:

Manji dio šampinjona isjeći na manje listice, ostatak isjeći krupnije, isjeckati praziluk, crvenu papriku na kockice pa sve zajedno dinstati u tiganju na malo ulja.

Za to vrijeme očistiti bijelo meso i od njega isjeci dvije veće šnicle. Uz pomoć folije na dasci izlupati pa posoliti meso. Na samom početku u šnicle staviti dio fila od gljiva pa preko toga stapiće dimljenog sira.

Prebaciti bočne krajeve mesa na unutra pa pomocu folije uviti u rolat. Ostaviti meso u toj foliji pa staviti na tacnu. Držati sat vremena u frižideru. Sve isto ponoviti i sa drugom šniclom.

U tiganj sipati malo ulja pa pošto se ugrije, rolnicu provući kroz brašno, istresti višak i pržiti u tiganju poklopljeno.

Pri kraju prženja u tiganj dodati tanko isjeckanu mrkvu i papriku na kolutove. Servirati sa ostatkom dinstanih gljiva.