OVAJ ZAČIN ĆE VAM POTPUNO SMANJITI APETIT – glad nećete ni osjetiti zbog njegovog antimikrobnog dejstva !

 

Ovaj začin je veoma djelotovran kod smanjena apetita i tjelesne mase. Što je najvažnije i naučno je dokazano jer je istraživanje provedeno na skupini ljudi koja je 90 dana koristila kim, kojim se opseg struka  smanjio za šest cm.
Naime vodeni ekstrakt sjemenki kima ima učinak na smanjenje apetita te će vam pomoći u smanjenju struka i bedara kod tjelesno aktivnih žena. Tjelesnu aktivnost ne smijete zaboraviti kako bi se što lakše masnoće otopile.  Ovo će samo podstaknuti ali tu je potrebna i vaša pomoć.

Naime rezultati su pokazali da uzimanje samo 30 ml dnevno vodenog ekstrakta kima  u obliku dodatka prehrani u periodu od 90 dana dovodi do smanjenja opsega struka čak za 6,2 cm i smanjenja opsega bedara za 5,4 cm, u odnosu na onu placebo skupinu.

Kim se sirom svijeta koristi kao ljekovito djestvo, a posebni kod probavnih problema u kombinacija sa mlijekom i jogurtom. Svako jutro po jedna kašika mljevenog kima u čaši mlijeka ili jogurta regulisat će vašu probavu!

Znanstvenici ove rezultate objašnjavaju zbog kombinacije antimikrobnog,  antiupalnog antioksidativnog djelovanja ekstrakta kima, što zajedno utiče na smanjenje apetita.