OVAJ RUČAK JE ODUŠEVIO SVAKOG – TAKO JE UKUSAN DA ĆETE SVAKI DAN PRAVITI!

Donosimo izvrstan recept za sve one koji su u potrazi za savršenim ručkom. Servirala sam ga gostima i svi su se oduševili! A i vi ćete, bez sumnje

Potrebno:

  • pola kile mljevenog mesa, junetine
  • kašika vegete
  • crveni luk
  • 4 manja čehna bijelog lluka
  • 3 grančice peršuna
  • žličica crvene slatke paprike
  • 3 kom jaja
  • kiselo vrhnje
  • 10 krompira srednje veličine
  • so, biber

Postupak:

Dodajte crvenog luka u posudu sa malo ulja (toliko da prekrije dno) potom i bijeli luk pa dinstajte nekoliko minuta. Ubacite i mljeveno meso pa nastavite dinstati dok ne izmijeni boju. Sklonite s vatre, dodajte so, biber, crvenu papriku, vegetu i malo peršuna.

Očistite krompir, narežite na ploške, dodajte so, vegetu, biber i promiješajte. Redajte red krompira u nauljenu tepsiju, zatim red mljevenog mesa sve dok ne potrošite materijal. Obratite pažnju da zadnji red bude krompir

Uzmite foliju i prekrijte tepsiju, pecite oko sat vremena na 200 stepeni. Pred kraj sve zalijte mješavinom jaja i vrhnja pa nastavite peći još par minuta dok krompir ne poprimi žutu boju