OVAJ RUČAK JE ODUŠEVIO SVAKOG – TAKO JE UKUSAN DA ĆETE SVAKI DAN PRAVITI!
Donosimo izvrstan recept za sve one koji su u potrazi za savršenim ručkom. Servirala sam ga gostima i svi su se oduševili! A i vi ćete, bez sumnje
Potrebno:
- pola kile mljevenog mesa, junetine
- kašika vegete
- crveni luk
- 4 manja čehna bijelog lluka
- 3 grančice peršuna
- žličica crvene slatke paprike
- 3 kom jaja
- kiselo vrhnje
- 10 krompira srednje veličine
- so, biber
Postupak:
Dodajte crvenog luka u posudu sa malo ulja (toliko da prekrije dno) potom i bijeli luk pa dinstajte nekoliko minuta. Ubacite i mljeveno meso pa nastavite dinstati dok ne izmijeni boju. Sklonite s vatre, dodajte so, biber, crvenu papriku, vegetu i malo peršuna.
Očistite krompir, narežite na ploške, dodajte so, vegetu, biber i promiješajte. Redajte red krompira u nauljenu tepsiju, zatim red mljevenog mesa sve dok ne potrošite materijal. Obratite pažnju da zadnji red bude krompir
Uzmite foliju i prekrijte tepsiju, pecite oko sat vremena na 200 stepeni. Pred kraj sve zalijte mješavinom jaja i vrhnja pa nastavite peći još par minuta dok krompir ne poprimi žutu boju