OVAJ RUČAK ĆE SVI ZAVOLJETI – A PRAVI SE SAMO 15 MINUTA

Nedostatak vremena za ručak je sada samo prošlost – iako se to vrlo često događa radi užurbanog životnog stila, nije sad da baš morate biti osuđeni na samo sendvič i jogurt. Ovaj recept je jako ukusan a ručak je gotov za tren!

Potrebno:

50 dkg tjestenine,
2 žlice masl.ulja
5 čehna češnjaka
1 šoljica bosiljka,
kg cherry paradajza,
naribani parmezan
3 žlice soli

Skuhajte tjesteninu aldente a u međuvremenu pržite češnjak dok ne omekša oko 2 minute. Vatru pojačajte pa dodajte paradajz i so i nastavite pržiti 2 minute i dodajte 0.5 šoljice vode sa tjesteninom. Paradajz treba bit mekan. Dodajte i tjesteninu pa nastavite kuhati na jačoj vatri oko 2 minute

Izmiješajte parmezan i bosiljak i naribajte parmezan pa poslužite