Dok neki s nestrpljenjem čekaju da dođe do njihovog vjenčanja postoje i oni ljudi kojima se ideja vjenčanja i braka nimalo ne sviđa. Ovde spadaju

 

 

Blizanci

Zauvijek žele da se osjećaju poželjno i da imaju stalnu potvrdu suprotnog pola. To je glavni razlog zašto ne žele obavezu, jer se boje da će tako ubiti svoje samopoštovanje. Čak i ako stupe u brak, Blizanci će olako podnijeti zahtjev za razvod, ako ne bude sve po njihovom.

Strijelac

Strijelac smatra da je brak gubitak slobode. Strijelci su nezavisne osob,e koje vole kratke veze i uvijek radije biraju avanturu nego ozbiljnu vezu. Ozbiljna veza će uplašiti osobe rođene u ovom znaku. Ako se uopšte i odluči za brak, partner koji ga ne guši i nije ljubomoran jedini je pravi partner za Strijelca.

 

Lav

Lav želi da uživa u svojoj mladosti, da se fokusira na sebe i svoje potrebe, tako da ne brine o starosti. Čak i ako se Lav nikada ne odluči za brak, uvijek će imati uspomene mnogobrojnih udvarača. Oni ne vjeruju u pojam braka, lako im dosadi sve i vjeruju da ne postoji usamljenost, već sloboda.