Ovu tortu ćete napraviti za bukvalno 15 minuta.

Potrebno vam je:

  • 200 g napolitanki

  • 10 kašika šećera

  • 1 l mlijeka

  • 500 g šlaga

  • 2 kesice želatina

Priprema

Mlijeko i šećer skuhajte i ostavite da se ohladi, a zatim dodajte dva želatina koja ćete prethodno razmutiti u malo vode. Umutite 400 grama šlaga sa mlijekom i šećerom, a zatim dobijeni šlag pomiješajte sa prethodno skuhanim šećerom i mlijekom. Kalup obložite providnom folijom i tu sipajte dio bijele smese, a u preostali dio dodajte napolitanke koje ste prethodno izmrvili. Sve to dobro promiješajte da se sjedini, a zatim to sipajte u kalup. Onda stavite u frižider da se stegne, a za to vrijeme umutite preostali šlag i kiselu vodu, ili mlijeko, a nakon što se torta bude ohladila, ukrasite je šlagom