Ovu tortu ćete napraviti za bukvalno 15 minuta.
Potrebno vam je:
-
200 g napolitanki
-
10 kašika šećera
-
1 l mlijeka
-
500 g šlaga
-
2 kesice želatina

Priprema
Mlijeko i šećer skuhajte i ostavite da se ohladi, a zatim dodajte dva želatina koja ćete prethodno razmutiti u malo vode. Umutite 400 grama šlaga sa mlijekom i šećerom, a zatim dobijeni šlag pomiješajte sa prethodno skuhanim šećerom i mlijekom. Kalup obložite providnom folijom i tu sipajte dio bijele smese, a u preostali dio dodajte napolitanke koje ste prethodno izmrvili. Sve to dobro promiješajte da se sjedini, a zatim to sipajte u kalup. Onda stavite u frižider da se stegne, a za to vrijeme umutite preostali šlag i kiselu vodu, ili mlijeko, a nakon što se torta bude ohladila, ukrasite je šlagom
Related