Nekada popularnu pjevačicu Anabelu Atijas život nije nikako maziO. Pjevačicu od djetinjstva prate bol i tragedije ali ona se ne predaje. Dok je još bila dijete neni roditelji su se razveli što joj je teško palo. Rođena je u Goraždu gdje je živjela sa majkom Gordanom i ocem Ahmedom.

 

“Teško sam podnijela njihov razvod i to je ostavilo velike posljedice na meni. Mislim da i danas vučem traume zbog toga. Možda tako ne bi bilo da su me pripremili, da su iskreno razgovarali sa mnom, ali ja sam za razvod saznala iznenada, kada su oni već bili riješili da to urade”, ispričala je svojevremeno Anabela novinarima. Ubrzo nakon toga je buknuo rat u Bosni, a ona je tada bila sa svojim dečkom u Švicarskoj, ali je  joj je taj dečko poginuo:

 

“U međuvremenu se desilo najgore u Bosni i ostala sam s njim u Švajcarskoj. Onda smo nas dvoje došli u Crnu Goru na odmor, a odande se u Bosnu moglo stići nekim divljim putevima. On je želio da završi neke administrativne poslove pred povratak u Švajcarsku. Otišao je u Goražde i pronađen je mrtav. Poginuo je. Od tog trenutka moj život se okrenuo. Sva ljepota i bezbrižnost su nestali, a došli su teški dani”, rekla je Anabela. Sa 19 godina je saznala da ima tumor na dojci.

 

“U Švedskoj je zakonom propisano da žene starije od 30 godina moraju da idu na pregled, na mamografiju, a ja sam se družila sa djevojkama tih godina, koje su mi pričale o tome. Tako sam jedne večeri posle povratka iz grada, dok sam se tuširala, napipala kvržicu, odmah me je uhvatila panika, probudila sam mamu, i sutra smo otišli na pregled, a u roku od dva dana su mi urađeni biopsija i operacija. Nekoliko mjeseci sam bila na hormonskoj terapiji, i uspješno se oporavljala jer je tumor otkriven na vreme, sve je prošlo bez posljedica” dodala je Anabela.