OVA KREMPITA JE SVAKOG KO JU JE PROBAO OSTAVILA BEZ DAHA – JEDNOSTAVNO NAJBOLJA!
Pokušavam pronaći pravu riječ koja bi opisala ovaj kolač, ali vjerujte da nisam uspjela. Toliko je dobra da je svakog ko ju je probao ostavila bez daha. Najbolja krempita ikada!
Potrebno:
6 kom žumanjaca
6 žlica brašna i šećera
3 žlice ulja i mlijeka
Krema:
6 kom bjeljanaka
šećer u prahu
19 žlica kristal. šećera
4 vrećice vanil pudinga
litar vode
Postupak:
U posudu stavite žlicu i pol ulja i mlijeka, 3 žlice šećera, brašna i 3 jaja pa dobro umutite. Razvucite koru u plehu sa pek papirom pa pecite na 200 stepeni.
Napravite još jednu takvu koru.
Umutite bjeljanca i 15 žlica kristalnog šećera.
Skuhajte vodu sa ostatkom kristalnog šećera, ukuhajte vanil puding i stalno miješajte dok se ne zgusne. Vruće dodajte u umućena bjeljanca stalno miješajući.
Izlijte preko kore u plehu, pa preko stavite još jednu koru. Ostavite kolač na sobnu temperaturu da se ohladi i stavite u hladnjak, izvadite i pospite šećerom u prahu i poslužite.