Današnja tema posta je osjetljiva jer su u pitanju djeca, a mnoge osobe koje nisu još ili nemaju djecu ne znaju kakav je to osjećaj.

 

Kada neko u običnom društvu da izjavu o djeci to nekako i prođe ali kada neko iz politike i ko je stalno u medijima da lošu izjavu onda to nosi svoju težinu. Tako donosimo izjavu jedne ukrajinske političarke koja je sve uzburkala. Galina Tretijakova je šefica Odbora za socijalnu politiku u Ukrajini, i ona je izjavila da se društvo mora osloboditi ljudi koje terete državu po socijalnom osnovu.

 

“Kada damo državna sredstva porodicama sa nezaposlenim licima, a oni rađaju djecu ne da bi im omogućili jednaka prava ili obrazovanje, već da bi roditelji dobili finansijsku pomoć i onda analogno tome dobijemo djecu veoma lošeg kvaliteta koji će u budućnosti kao i njihovi roditelji trošiti javni novac”, objasnila je ova političarka, koja kao da je pričala o krastavcima, a ne o djeci. Dodala je i to da je premiejr Singapura sterilisao sve žene koje nemaju visoko obrazovanje. Dmitrij Razumkov predsjednik parlamenta Ukrajine dobio je jako veliki broj zahtjeva da ukloni ovu ženu iz politike, zbog ovako nehumanih izjava koje se mogu porediti sa genocidom. Inače njena izjava krši osnovne odredbe Deklaracije o ljudskim pravima.