Ova djevojčica po imenu Liuda, kćerka fizičara nestala je iz dvorišta kada je njena majka nakratko otišla da ragovara sa komšijom. Imala je ima samo dvije godine a tri noći je provela sama u šumi. Naime pronašao ju je jedan od spasilaca koji su je tražili u blizini Obninska u Smolenskoj oblasti, dok je nada da će biti pronađena živa polako nestajala.

 

Naime, kada je pronašla žena spasilac je javila sretne vijesti “Ona odgovara na naša pitanja. Ona nam priča bajke. Ona je princeza.” Naime, njena majka je ispričala da je bila očajna kada se izgubila.” Bila sam toliko očajna kada se izgubila. Toliko ljudi ju je tražilo i nije našlo, pa smo mislili da ju je možda udario auto ili da je oteta. Nakon tri noći provedene u šumi pomisli smo da ćemo je u najboljem slučaju pronaći bez svijesti. Druge noći je bio jak pljusak, a treće je noći bilo izuzetno hladno. Ne znam kako je uspjela da izdrži toliko dugo. Tri dana su je tražili spasioci, a zatim je grupa koja se odmarala čula „tiho škripanje“ – ispričala je majka.

 

” Liuda je odmah ispružila svoje ručice i čvrsto se stisnula uz svoje spasioce. Svi su plakali, iskusni spasioci i volonteri, lokalni stanovnici, svi su jecali” – rekao je portparol. Ono što je najviše rastuzilo sve je kada je rekla: ” Ja sam princeza”