U današnjem postu vam donosimo zanimljivu informaciju , a tiče se toga da postoji biljka koja će vam pomoći da se oslobodite stresa , umiruje vaš nervni sistem i popravlja raspoloženje. Naime, radi se o lovoru. Lovor se najčešće koristi kao začin ali ima i ljekovita svojstva.

 

Protiv stresa

Оva јеftina bilјkа, koju sigurno imate u svojoj kuhinji, mоžе vаm pоmоći da se оslоbоdite strеsа i nаpеtоsti zа mаnjе оd 5 minutа. Sve što treba da uradite jeste da zapalite suvi lovor u pepeljari. Izađite iz sobe na 10 minutа а kаdа sе vrаtite, primjеtićеtе pоtpunо drugаčiјu аtmоsfеru. Osjetićetete prijatan, opuštajući miris. Zbоg оslоbаđаnjа оdrеđеnih supstаnci izаzvаnih sagorjevanjem, stvаrа se pоzitivni prоtоk еnеrgiје.

 

Ublažava bolove

Lovorovo ulje koristi se za liječenje bolova u ušima, modrica, istegnuća. Snažno analgetsko djelovanje eterično ulje lovora čini gotovo nezamjenljivim sastojkom u terapiji bolova. Lovor se koristi i protiv glavobolje jer sadrži partenolide, supstance koje blagotvorno djeluju na migrenu.

Lovor za iskašljavanje

Ulje lovora jedno je od najmoćnijih preparata za jačanje organizma i preventivu, jer čisti limfni sistem. Primjera radi, utrljavanje nekoliko kapi na natečene limfne žlijezde dovodi do trenutnog osjećaja olakšanja. Preporučuje se i kao provjereno sredstvo za iskašljavanje, ali i za liječenje proširenih vena.